Gazdaság

2016.12.22. 15:40

Elfogadták a stratégiát

Elfogadta a megye hosszú távú foglalkoztatási stratégiáját a novemberben alakult grémium.

B. Kiss László

Csütörtökön a Megyeházán ülésezett a Fejér Megyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Fórum. A testület novemberi megalakulását követő második ülés legfőbb napirendjei a fórum irányító csoportjának megalakulása, tagjainak megválasztása és – a projekt előkészítési szakaszának – kulcselemeként a megyei foglalkoztatási stratégia és akcióterv megvitatása és elfogadása voltak. Az ülésen megalakult öt  tagú irányítócsoport megválasztotta tisztségviselőit: elnöknek  Molnár Krisztiánt, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökét, elnökhelyettesnek   Simon László kormánymegbízottat, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetőjét.

A Fórum tagjai ezt követően megvitatták és elfogadták Fejér megye hosszú távú, 2030-ig szóló Foglalkoztatási Stratégiáját.

A stratégia alapján végső soron az a cél, hogy a mostani reaktív munkaerő-piaci beavatkozások proaktívvá forduljanak.

Cél továbbá, hogy a vállalkozó, innovatív helyi gazdaság és társadalom kialakítása elérhető vízió legyen a több évtizede megcsontosodott, alacsony képzettségű, gyenge hozzáadott értékű ipari és mezőgazdasági termelő struktúrát átalakítva, a magasabban képzett, új kompetenciákkal bíró munkavállalók piacát megteremtve.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!